Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Borrowers

Produceret i:
England 1997

Længde:
86 min.

Set:
på TV 06-06-2000

Anmeldelse læst:
2604 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...
 (5.0/2)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Lånerne

Lånerne er en meget morsom og faktisk også ganske spændende børnefilm baseret på Mary Nortons klassiske børnebøger om det lillebitte folk, der lever en usynlig tilværelse i menneskenes umiddelbare nærhed. Familien Clock bor for eksempel hos familien Lender, der ikke har den fjerneste anelse om, at de har lejere boende.
   Familien Clock kommer dog i vanskeligheder, da deres værtsfamilie bliver smidt ud af deres hjem af den skruppelløse sagfører Ocious Potter, der vil rive huset ned til fordel for nye luksuslejligheder. En afdød slægtning har testamenteret huset til familien Lender, men Potter, der er den dødes advokat, har gemt testamentet godt af vejen.
   Lige inden flytningen opdager husets søn Pete lånernes eksistens. Han tilbyder at flytte dem med til det nye hus, men ved uheldige omstændigheder falder lånerbørnene Arietty og lille Peagreen af flyttevognen. Tilbage i det gamle hus ser de Potter i færd med at finde det skjulte testamente frem. Lånerbørnene stjæler det, hvorefter en jagt på liv og død begynder.
   Når lånerne at give Pete testamentet og blive reddet af deres menneskeven, før Ocious får fat i dem? Eftersom det er en børnefilm, bør man ikke være i tvivl om udfaldet, men man gyser alligevel flere gange undervejs.
   Filmens billedside er bemærkelsesværdigt original, da den er i en nærmest gammeldags tegneserieagtig streg kombineret med en surrealistisk stil, som jeg slet ikke forbinder med bøgerne.

Instrueret af:
Peter Hewitt

Manuskript af:
Gavin Scott og John Kamps efter Mary Nortons børnebøger.

Medvirkende:
John GoodmanOcious Potter
Jim BroadbentPod Clock
Celia ImrieHomily Clock
Hugh LaurieBetjent Steady
Bradley PiercePete Lender
Flora NewbiginArietty Clock

 

De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Matrix
American History X
Pearl Harbor
Three Kings
The Waterboy
K-19
Spider-Man
Mulholland Dr.
Ice Age
The Musketeer
Donnie Darko
Tuff Turf
Unbreakable
Serendipity
Murder by Death
On her Majesty's Secret Service


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk