Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Halbe Treppe

Produceret i:
Tyskland 2002

Længde:
105 min.

Set:
i biografen 23-01-2003

Anmeldelse læst:
919 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

På halvvejen

På halvvejen er et ægteskabsdrama, der foregår i Frankfurt an der Oder i det tidligere DDR. Chris er studievært på den lokale radiostation og er gift for anden gang med Katrin, der er veninde med parfumeekspedienten Ellen. Ellen og hendes mand Uwe har en travl hverdag, for Uwe har lange arbejdsdage i sin udendørs beverding Café Halbe Treppe.
   En dag forelsker Ellen og Chris sig hovedkuls i hinanden, og uden at gøre sig mange tanker om konsekvenserne indleder de en affære, som de i starten har held til at skjule. Sådan kan det jo ikke blive ved, og i løbet af ganske kort tid er begge familier tæt på opløsning. Ellen og Chris beslutter sig for at starte sammen på en frisk, men er affæren virkelig udløst af ægte kærlighed eller er den kun udtryk for en midtvejskrise?
   Man leder forgæves, hvis man er ude efter ren eskapisme i Andreas Dresens hverdagsdrama, der skildrer helt almindelige og ganske uglamourøse menneskers liv i en grå betonforstad. Det kan godt blive lidt for trist og tysk, men heldigvis er filmen ikke uden humor. På den anden side kan man heller ikke beskylde instruktøren for at skubbe noget ind under gulvtæppet: det er vitterligt ikke særligt smukt, når par går fra hinanden.
   Filmen fungerer bedst, når den holder sig helt nede på jorden og ikke vil lege dokumentar, som når personerne taler direkte til kameraet eller magisk realisme, som når spillemandsorkestret ved knejpen langsomt bliver mere talstærkt.

Instrueret af:
Andreas Dresen

Manuskript af:
Andreas Dresen.

Medvirkende:
Steffi KühnertEllen
Gabriela Maria SchmeideKatrin
Thorsten MertenChris
Axel PrahlUwe

 

De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Matrix
American History X
Pearl Harbor
Three Kings
The Waterboy
K-19
Spider-Man
Mulholland Dr.
Ice Age
The Musketeer
Donnie Darko
Tuff Turf
Unbreakable
Serendipity
Murder by Death
On her Majesty's Secret Service


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk