Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Winslow Boy

Produceret i:
USA 1998

Længde:
104 min.

Set:
på DVD 16-02-2004

Anmeldelse læst:
4604 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

The Winslow Boy

The Winslow Boy fik aldrig dansk biografpremiere, hvilket er en skam, for der er tale om en af teater- og filminstruktøren David Mamets bedste film. Terence Rattigan, hvis skuespil ligger til grund for filmen, har også tidligere med stort held fået "The Browning Version" filmatiseret, men det er åbenbart ingen garanti for, at danske filmimportører viser filmen interesse.
   The Winslow Boy foregår lige før 1. Verdenskrig i et respektabelt borgerligt hus, der bliver rystet i sin grundvold, da den yngste søn Ronnie bliver smidt ud fra militærakademiet på grund af anklager om tyveri. Drengen holder fast på sin uskyld, så familiens overhoved Arthur Winslow sætter sig i hovedet, at sønnen for alt i verden skal renses for den uretmæssige anklage. Han overtaler den blændede dygtige advokat og politiker Sir Robert Morton til at tale sønnens sag.
   Kampen for ære og værdighed får dog mange omkostninger for famlien. Det går hårdt ud over familiens økonomi, og sagen tærer også på Arthur Winslows helbred. Hans foretagsomme og selvstændige datter Catherince er enig i hans dispositioner, også selv om hendes forlovede gør det forbi på grund af al balladen.
   The Winslow Boy er et sobert drama om en periodes sæder og skikke og om mennesker, der er parate til at forkaste snærende normer og yde store ofre i deres tro på en højere retfærdighed. Her får David Mamets varemærke, den kølige distance, ikke lov til at blive dominerende, og derfor griber filmen. Tilbage står den ironiske tone og den skarpe dialog, men selv om filmens personer ikke ligefrem bobler over af lidenskab, simrer følelserne lige under overfladen.

Instrueret af:
David Mamet

Manuskript af:
David Mamet efter Terence Rattigans skuespil.

Medvirkende:
Nigel HawthorneArthur Winslow
Jeremy NorthamSir Robert Morton
Rebecca PidgeonCatherine Winslow
Gemma JonesGrace Winslow
Matthew PidgeonDickie Winslow
Aden GillettJohn Watherstone
Guy EdwardsRonnie Winslow
Colin StintonDesmond Curry

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk