Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Produceret i:
USA 2004

Længde:
107 min.

Set:
i biografen 03-07-2004

Anmeldelse læst:
7442 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Evigt solskin i et pletfrit sind

Ligesom i de øvrige film som Charlie Kaufman har skrevet manuskript til bevæger vi os ind i sindet på en ordentlig rutschebanetur i Evigt solskin i et pletfrit sind. Allerede titlen giver en antydning af filmens kompleksitet, og handlingen er næsten umulig at referere på grund af den omvendte kronologi og de forskellige virkelighedsplaner, som den udspiller sig i.
   Joel Barish og Clementine mødes tilsyneladende helt tilfældigt, tiltrækkes gensidigt og tilbringer et døgn sammen, hvor der udvikler sig en særlig forståelse mellem dem. Der er i virkeligheden ikke noget tilfældigt over deres møde. Faktisk kender de hinanden i forvejen, men de ved det bare ikke. Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre?
   Det viser sig, at Joel og Clementine har været kærester i et år, da forholdet bliver for belastet på grund af parrets forskelligheder. Joel er den stille fyr, mens Clementine er impulsiv og uortodoks. Clementine forlader Joel og får ved samme lejlighed sin hukommelse om ham slettet. Af hævn og for at lindre sit hjertes smerte beslutter Joel sig for et lignende indgreb, men han fortryder. Han kan dog ikke stoppe processen, så i stedet forsøger han i en halvbevidst tilstand at gemme sine minder om Clementine.
   Af og til får man for meget af denne vilde hjerneflugt, og ligesom hovedpersonen har man lyst til at råbe, at man vil ud - ud til en virkelighed med hoved og hale. Filmen bliver dog flot rundet af, og hvis man orker det oven på sansebombardementet kan man også finde nogle ganske fine små pointer og budskaber. Sidste scene med Joel og Clementine bekræfter, at man ikke altid skal vælge de nemme løsninger. På en måde kommenterer filmen tidens tendens til ikke at kunne klare nogen som helst modgang. Løsningen er enten piller eller krisehjælp - og i dette tilfælde, hvilket er helt ude i hampen, slettelse af hukommelsen, så man ikke behøver at blive konfronteret med alt det konfliktfyldte og ubehagelige i tilværelsen.

Instrueret af:
Michel Gondry

Manuskript af:
Charlie Kaufman efter en historie af Charlie Kaufman, Michel Gondry og Pierre Bismuth

Medvirkende:
Jim CarreyJoel Barish
Kate WinsletClementine Kruczynski
Kirsten DunstMary
Mark RuffaloStan
Elijah WoodPatrick
Tom WilkinsonDr. Howard Mierzwiak
Jane AdamsCarrie
David CrossRob

 

De 20 højest vurderede film:
L. A. Confidential
Picnic at Hanging Rock
Brassed Off
The Full Monty
Carne tremula
The English Patient
Portrait of a Lady
Twelfth Night, or What You Will
Rebel Without a Cause
The Purple Rose of Cairo
Face/Off
Barbara
Back to the Future
Cactus Flower
Emma
Hopscotch
The Long Kiss Goodnight
Festen
Titanic
The Big Lebowski


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2021 filmdatabase.dk