Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Regarding Henry

Produceret i:
USA 1991

Længde:
108 min.

Set:
på video 22-05-1997

Anmeldelse læst:
7213 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Regarding Henry

Regarding Henry er Hollywood, når Hollywood er værst. Filmen handler om en succesrig advokat, Henry Turner, der ved et uheldigt tilfælde bliver skudt af en desperat butiksrøver. Henry bliver ramt i hovedet, men overlever, dog med svære mén. Han har mistet sin hukommelse, sin evne til at tale, til at gå, kort sagt han starter fra bunden. På et rehabiliteringshjem gør Henry så store fremskridt, at han efter en periode kan vende hjem til sin kone Sarah og teenagedatter Rachel, som han ikke kan huske.
   Det går efterhånden op for Henry, at han slet ikke bryder sig om det menneske, han var før ulykken. Henry var en iskold karrieredreng, der havde en affære med sin kollega, og hvis forhold til konen og datteren var totalt overfladisk. Henry gør op med sit gamle liv, da han vælger sit hidtidige job fra og tilvælger sin kone og sin datter.
   Filmen når altså frem til den konklusion, at ulykken faktisk var noget af det bedste, der nogensinde er hændt i Henrys liv. Hans mirakuløse helbredelse og personlighedsændring er vist ikke bare tæt på realistisk. Filmens sort / hvide personer har vist også kun hjemme i Hollywoodland. Alligevel slugte jeg filmen råt, også selv om jeg på forhånd var skeptisk indstillet over for, hvad jeg anså som en kalkuleret tåreperser. Regarding Henry er jo frygteligt godt fortalt, underholdende og med sympatiske skuespilpræstationer af altid gode Harrison Ford og Anette Bening.

Instrueret af:
Mike Nichols

Musik komponeret af:
Hans Zimmer

Manuskript af:
Jeffrey Abrams.

Medvirkende:
Harrison FordHenry Turner
Annette BeningSarah Turner
Bill NunnBradley
Mikki AllenRachel Turner
Donald MoffatCharlie
Nancy MarchandMrs. O'Brien
Robin BartlettPhyllis
John LeguizamoGunman
Elizabeth WilsonJessica

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Harrison Ford
Alan Silvestri
Steven Spielberg
George Clooney
Hugo Weaving
Clint Eastwood
Ewan McGregor
Sean Connery
Viggo Mortensen
Elijah Wood
Danny Elfman
Orlando Bloom
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk