Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
White Squall

Produceret i:
USA 1996

Længde:
129 min.

Set:
på TV 03-08-1998

Anmeldelse læst:
6309 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...
 (4.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Skibbrud

White Squall handler om et skoleskib og dets besætning, der engang i tresserne stævner ud for at gøre drenge til mænd. Blandt dem er Chuck Gieg, en pæn og velafbalanceret dreng fra en middelklassefamilie. En anden, Frank Beaumont, er en utilpasset rigmandssøn. De fleste af de 16-årige knægte kommer dog fra dårlige sociale kår og ulykkelige familieforhold. Selv om filmen handler mere om drengene som gruppe og enhed, så ville det være rart, hvis det var muligt at kende forskel på knægtene. Det er et selvforskyldt problem, for casteren og hvem, der mere er ansvarlig for rollebesætningen, har valgt den ene nøddebrune, bumsefri yngling efter den anden. Efter min opfattelse er det dybt urealistisk.
   Skipperen Sheldon er streng, men retfærdig, så drengene ender med at holde af ham og hans kadaverdisciplin. Sejladsen ender dog tragisk, idet skibet kommer ud for en hvirvelstorm og forliser - Sheldons kone og et par af drengene omkommer.
   I et efterfølgende søforhør, hvor Sheldon står tiltalt med fare for at miste sin licens og sin ære, går drengene i brechen for ham. Det er en slutning, der virker omtrent ligeså påklistret og sentimentalt indsovset som slutningen på "En duft af kvinde". Absolut ikke efter min smag. Slutningen tog lidt af glansen af en film, der for det meste var god underholdning.
   I den ellers temmelig korrekte filmdatabase www.imdb.com får nogle af birolleskuespillerne prædikatet "Danish girl", men i filmen skal pigerne forestille at tale hollandsk. De talte i hvert fald ikke dansk. Vildfarelsen er dog forståelig, for skuespillernes navne er med enkelte undtagelser danske. Pigen med den største rolle spilles oven i købet af Camilla Overbye Roos.

Instrueret af:
Ridley Scott

Manuskript af:
Todd Robinson efter Chuck Giegs erindringer.

Medvirkende:
Jeff BridgesSheldon "Skipper"
Caroline GoodallDr. Alice Sheldon
John SavageMcCrea
Scott WolfChuck Gieg
Jeremy SistoFrank Beaumont
James RebhornTyler
Ryan PhillippeGil Martin
Eric Michael ColeDean Preston
David SelbyFrancis Beaumont
Zeljko IvanekSanders
Balthazar GettyTod Johnstone
Camilla Overbye RoosBregitta

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Harrison Ford
Alan Silvestri
Steven Spielberg
George Clooney
Hugo Weaving
Clint Eastwood
Ewan McGregor
Sean Connery
Viggo Mortensen
Elijah Wood
Danny Elfman
Orlando Bloom
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk