Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Photographing Fairies

Produceret i:
England 1997

Længde:
106 min.

Set:
på TV 08-12-1998

Anmeldelse læst:
1856 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...
 (5.0/2)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Photographing Fairies

Photographing Fairies begynder i Schweiz i 1913, hvor den unge gentleman Charles Castle gifter sig med sin udkårne Anne-Marie. Dagen efter omkommer hun under et sneskred, hvilket giver den hengivne Charles dybe ar i sjælen. Under Første Verdenskrig, hvor han fotograferer de afdøde i skyttegravene, ser man hans dødsforagt.
   Efter krigen etablerer Charles sig med sin trofaste hjælper Roy som fotograf i London, hvor han blandt andet laver trickfotografier. Derfor kan han også med lethed afsløre falskneri, hvilket han gør til en seance i det teosofiske selskab, hvor et fotografi, der skal forestille alfer, bliver offentliggjort.
   Kort efter bliver han opsøgt af en Mrs. Templeton, der viser Charles et foto af sin datter og en alf, men Charles kan kun se den slørede alfeskikkelse som en teknisk fejl. Efter Mrs. Templeton er gået, bemærker Charles, at den lille alfe-skikkelse faktisk er afspejlet i barnets øjne, og med ét er hele hans livssyn vendt på hovedet.
   Charles opsøger familien Templeton, for han vil bevise alfernes eksistens ved at fotografere dem. Ved at spise en særlig blomst ved alfernes tilholdssted bliver han suget ind i deres verden, ligesom Mrs. Templeton og hendes børn har prøvet det. Sådan finder Charles ud af, at alferne har forbindelse til det hinsides, og via dem bliver han genforenet med sin elskede i tranceagtige øjeblikke. Men i sin længsel efter sin hustru og fascination af alferne glemmer han, at der også er en virkelighed.
   Filmen tager ikke endegyldigt stilling til, om der findes alfer eller ej, så derfor er det ikke til at vide, om man skal have ondt af Charles, fordi han er blevet besat af noget, der ikke findes, eller man skal kunne forstå hans fascination af en verden, som kun få andre mennesker kender til. Man kan vælge at se hans interesse som en flugt fra en virkelighed, han ikke kan se i øjnene.
  Photographing Fairies er under alle omstændigheder en meget smuk film.

Instrueret af:
Nick Willing

Manuskript af:
Nick Willing og Chris Harrald efter en bog af Steve Szilagyi.

Medvirkende:
Toby StephensCharles Castle
Emily WoofLinda
Frances BarberBeatrice Templeton
Phil DavisRoy
Ben KingsleyReverend Templeton
Rachel ShelleyAnne-Marie
Edward HardwickeSir Arthur Conan Doyle
Hannah BouldClara Templeton
Miriam GrantAna Templeton
Mary HealeyMrs. Dawson

 

Jeres 20 favoritter:
Ladyhawke
Where Eagles Dare
2001: A Space Odyssey
Y tu mamá también
The Full Monty
Twelfth Night, or What You Will
Picnic at Hanging Rock
The Phantom of the Opera
Emma
The Lord of the Rings: The Two Towers
Pearl Harbor
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
North by Northwest
Harry Potter and the Chamber of Secrets
The Magdalene Sisters
Batman Begins
The Lord of the Rings: The Return of the King
Starship Troopers
Bridget Jones´s Diary
Shakespeare in Love


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk