Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


DVD-cover fra ''The Patriot''

Original titel:
The Patriot

Produceret i:
USA, Tyskland 2000

Længde:
164 min.

Set:
i biografen 02-09-2000

Anmeldelse læst:
30637 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5.3 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5.3 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5.3 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5.3 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5.3 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5.3 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5.3 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5.3 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5.3 ud af 8...
 (5.3/6)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

The Patriot

The Patriot er et stort anlagt drama om Den nordamerikanske Frihedskrig (1775-83), hvor de 13 kolonier løsrev sig fra engelsk overherredømme.
   Plantageejeren Benjamin Martin (Mel Gibson) er ikke stemt for at gå i krig, da han er enkemand og har en stor børneflok at forsørge. Hans ældste søn Gabriel deler dog ikke faderens holdning, så nødtvungent må Benjanin se Gabriel trække soldaterklæderne på. Efter et slag i umiddelbar nærhed af plantagen søger Gabriel lettere såret tilflugt for de engelske sejrherrer i sin fars hus, men forgæves. Han bliver taget til fange af den sadistiske oberst Tavington, der vil hænge sin fange ved først givne lejlighed. Da Gabriels yngre bror Thomas prøver at komme ham til undsætning, skyder Tavington ham brutalt ned. Fra det sekund af kan Benjamin ikke længere forholde sig passivt, for reddes må og skal Gabriel, og siden skal Thomas hævnes.
   Benjamin bliver leder af en milits, der gang på gang driver gæk med englænderne og giver den øverstkommanderende general Cornwallis grå hår i hovedet. Da Cornwallis får nok, giver han Tavington besked på at fange militsmændene, koste hvad det vil. Det kommer til at koste mange uskyldige livet inden Tavington og Benjamin Martin kan mødes ansigt til ansigt i det afgørende slag. De amerikanske kolonister vindet slaget ved Cowpens, og kort efter må englænderne strække våben.
   The Patriot er blevet kritiseret for at fremstille englænderne som skurke, men filmen er dog slet ikke så unuanceret. Tavington er rigtignok en led skurk, men filmen går ikke af vejen for at vise, at der skam er blodtørst på begge sider. Selv den pæne familiefar Benjamin Martin viser uhyggelige sider af sig selv.
   Filmen er storslået underholdning, der spiller på alle strenge. I enkelte af filmens scener er sentimentaliteten ved at kamme over, men kun lige ved. Roland Emmerich går lige til stregen.

Instrueret af:
Roland Emmerich

Musik komponeret af:
John Williams

Manuskript af:
Robert Rodat.

Medvirkende:
Mel GibsonBenjamin Martin
Heath LedgerGabriel Martin
Joely RichardsonCharlotte Selton
Jason IsaacsOberst William Tavington
Chris CooperOberst Harry Burwell
Tcheky KaryoJean Villeneuve
René Auberjonoispastor Oliver
Lisa BrennerAnne Howard
Donal LogueDan Scott
Adam BaldwinKaptajn Wilkins
Gregory SmithThomas Martin
Tom WilkinsonGeneral Cornwallis

 

Billeder:
Klik for at se større billedeDVD-cover fra ''The Patriot''


De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
The Matrix
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
K-19
American History X
Pearl Harbor
Three Kings
The Waterboy
Hannibal
U Turn
Star Wars Episode II: Attack of the Clones
The Lord of the Rings: The Two Towers
The Limey
Heartbreak Ridge
Emma
The Avengers
The Andromeda Strain
Goodbye, Mr. Chips


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk