Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Mexican

Produceret i:
USA 2001

Længde:
123 min.

Set:
på DVD 10-08-2001

Anmeldelse læst:
8679 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...
 (4.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

The Mexican

The Mexican handler om den unge fyr Jerry, der står i gæld til gangsterbossen Margolese. På Margoleses ordre må han tage til Mexico for at få fat på en sagnomspunden pistol, der tilsyneladende bringer alle sine ejermænd ulykke. Hans kæreste Sam bliver taget som gidsel for det tilfældes skyld, at han skulle få lyst til at beholde pistolen. Gidseltageren er Margoleses håndlanger Leroy, der spillet af James Gandolfini. Han spiller samme type som i "The Sopranos", så hvorfor ikke se ham der i stedet?
   The Mexican er en anderledes Hollywood-film, som genremæssigt er svær at karakterisere. Den er en blanding af gangsterfilm, roadmovie, actionfilm og romantisk komedie, og så passer den ikke ind i mine forestillinger om mainstreamfilmens persontegning og handlingsgang. Det kan både være en styrke og en svaghed, og her er det faktisk begge dele.
   På en måde er det forfriskende, at man kan undre sig over en film med Brad Pitt og Julia Roberts i hovedrollerne, for filmen ligner umiddelbart en metervare. Den har dog også nogle tydelige svagheder. De to stjerner skal udgøre filmens romantiske par, men det er ikke ligefrem fordi, at gnisterne springer mellem dem. Faktisk er deres kærlighed temmelig svær at tro på, og mon ikke også det hænger sammen med, at de skændes i hver eneste scene, de er sammen. Heldigvis er de ikke sammen ret tit, og det er filmens anden ejendommelighed. De to er nærmest hovedpersoner i hver deres historie, som der så klippes imellem. Jo vist er der sammenhæng. Det føles bare ikke sådan.

Instrueret af:
Gore Verbinski

Musik komponeret af:
Alan Silvestri

Manuskript af:
J. H. Wyman.

Medvirkende:
Brad PittJerry Welbach
Julia RobertsSamantha 'Sam' Barzel
James GandolfiniLeroy
J. K. SimmonsTed
Bob BalabanBernie Nayman
David KrumholtzBeck
Gene HackmanArnold Margolese

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2023 filmdatabase.dk