Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Finding Forrester

Produceret i:
USA, Canada 2000

Længde:
136 min.

Set:
på DVD 31-05-2002

Anmeldelse læst:
9958 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Finding Forrester

Finding Forrester er et sympatisk og underholdende drama, der til forveksling ligner Gus van Sants "Good Will Hunting" fra 1997. Også Finding Forrester handler om en ung fyr, der gemmer på et usædvanligt talent, og ligesom i "Good Will Hunting" er det nære forhold mellem knægten og hans mentor også i centrum. Der er altså ikke meget nyt under solen.
   I en sort ghetto i bydelen the Bronx, New York går den 16-årige Jamal i gymnasiet. Han udmærker sig som basketballspiller, men som mange af sine venner gør han kun en halvhjertet indsats i de boglige fag. De boglige evner skaber nemlig ikke respekt i de kredse, Jamal færdes i. I de obligatoriske tests opnår Jamal dog så bemærkelsesværdige resultater, at han bliver tilbudt en friplads på en privatskole.
   Jamal er en minoritet på skolen, der er befolket af hvide fra velstående familier. Han får dog hurtigt en ven i den søde Claire Spence. Jamal får også støtte fra en uventet kant. Han har nemlig truffet en ældre eneboer og forfatter, som har fattet interesse for Jamals skriverier. Eneboeren er noget brysk og svær at komme ind på livet af, men han vil nødig se Jamals potentiale gå til spilde, så han begynder at vejlede den unge fyr.
   Først sent opdager Jamal, at hans lærermester er ingen ringere end den berømte forfatter William Forrester, der trak sig helt tilbage efter at have skrevet et af det 20. århundredes hovedværker. Da Jamal bliver anklaget for plagiat, er Forrester den eneste, der kan sige god for ham. Spørgsmålet er dog, om Forrester er villig til at opgive sin stilfærdige anonyme tilværelse.
   Den sidste krølle på handlingen føles overflødig, for filmen er lang nok i forvejen og på det tidspunkt har den sagt, hvad den ville sige. Det minder i betænkelig grad om den rene følelsesmanipulation.

Instrueret af:
Gus Van Sant

Manuskript af:
Mike Rich.

Medvirkende:
Sean ConneryWilliam Forrester
Rob BrownJamal Wallace
F. Murray AbrahamProfessor Robert Crawford
Anna PaquinClaire Spence
Busta RhymesTerrell
April GraceMs Joyce
Michael NouriDr. Spence
Matt MalloyBradley
Matt DamonSanderson

 

De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Matrix
American History X
Pearl Harbor
Three Kings
The Waterboy
K-19
Spider-Man
Mulholland Dr.
Ice Age
The Musketeer
Donnie Darko
Tuff Turf
Unbreakable
Serendipity
Murder by Death
On her Majesty's Secret Service


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk