Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Star Wars Episode II: Attack of the Clones

Produceret i:
USA 2002

Længde:
142 min.

Set:
i biografen 03-06-2002

Anmeldelse læst:
68360 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 6.7 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 6.7 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 6.7 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 6.7 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 6.7 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 6.7 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 6.7 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 6.7 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 6.7 ud af 8...
 (6.7/6)

Jeres kommentarer
Maria H.:
 Et skridt i den rigtige retning...

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Andre film i "Star Wars"-serien:
Star Wars Episode I: The Phantom Menace
  (Den usynlige fjende)
Star Wars Episode IV: A New Hope
  (Stjernekrigen)
The Empire Strikes Back
  (Imperiet slår igen)
Return Of The Jedi
  (Jediridderen vender tilbage)
 

Star Wars Episode II: Klonernes angreb

"Klonernes angreb" er den underholdende fortsættelse til den "første" Star Wars-film, "Episode I", men filmen mangler humor og charme. Titlen er i øvrigt helt misvisende. Se selv hvorfor.
   Handlingen er nu sprunget nogle år frem, så Anakin Skywalker er i mellemtiden fyldt 19. Han bliver sat til at beskytte den tidligere dronning, nu senator Padmé Amidala, som han er forelsket i. Det er problematisk, da en jediridder ikke må have personlige forhold. Mens Anakin tager sig kærligt af Padmé, har hans lærermester Obi-Wan Kenobi travlt med at beskytte republikken, der atter er truet.
   Intrigerne og sammensværgelserne er mere end almindeligt svære at hitte rede i, hvis man ikke er inkarneret Star Wars fans, men de vigtigste linjer i historien er dog til at forstå.
   Actionsekvenserne fungerer fint, men de almindelige dialogscener er gumpetunge. Hayden Christensen i rollen som Anakin Skywalker er øjensynligt ikke verdens bedste skuespiller, og heller ingen af de andre skuespillere har Harrison Fords glimt i øjet, men George Lucas og hans medforfatter har en stor del af skylden for, at replikkerne virker klodsede og klichéfyldte.
   Det mest originale ved denne toer er Anakins gradvise forvandling fra en uskyldig og idealistisk knægt til en desillusioneret og vredladen hævner. Det er sjældent, at personer er så sammensatte i eventyrfilm, og med Anakins udvikling til Darth Vader i mente bliver det spændende at se, om George Lucas formår at afslutte trilogien på tilfredsstillende vis.

Instrueret af:
George Lucas

Manuskript af:
Jonathan Hales og George Lucas efter en historie af George Lucas.

Medvirkende:
Hayden ChristensenAnakin Skywalker
Natalie PortmanPadmé Amidala
Ewan McGregorObi-Wan Kenobi
Ian McDiarmidSenator Palpatine
Samuel L. JacksonMace Windu
Christopher LeeGrev Dooku
Pernilla AugustShmi Skywalker
Frank OzYoda
Temuera MorrisonJango Fett
Jack ThompsonCliegg Lars
Jimmy SmitsSenator Bail Organa

Kommentarer til denne film:
Fra Maria H.:

Den er helt uden tvivl mere underholdene end The Phantom Menace, men den når stadig ikke helt op ved siden af de gamle film. Men...et stort skridt i den rigtige retning.

Skrevet 08/07-2002 20:32

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Alan Silvestri
Harrison Ford
Hugo Weaving
Viggo Mortensen
Ewan McGregor
Steven Spielberg
George Clooney
Orlando Bloom
Sean Connery
Clint Eastwood
Elijah Wood
Danny Elfman
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Jean-Claude van Damme
Stephen King


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk