Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Pearl Harbor

Produceret i:
USA 2001

Længde:
176 min.

Set:
på DVD 12-07-2002

Anmeldelse læst:
411222 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...
 (4.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...
 (8.0/1)

Jeres kommentarer
Katterine A.:
 den er KANON
Katterine A.:
 BEDSTE!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Pearl Harbor

Pearl Harbor er et forsøg på at lave en storfilm, der i lighed med "Titanic" både indfanger individuelle menneskeskæbner og den store historie. Det mislykkes, for denne Jerry Bruckheimer-produktion vil for meget - og for lidt.
   Hovedpersonerne Danny og Rafe er barndomsvenner, og i 1941 er de begge blevet piloter i luftvåbnet. Rafe har meldt sig til at flyve for Royal Air Force i England, men lige inden han skal af sted, forelsker han sig i Evelyn, der er sygeplejerske i flåden. Rafe bliver skudt ned over Kanalen under et togt og bliver meldt omkommet. Både Danny og Evelyn er nu udstationeret i Pearl Harbor, hvor Danny overbringer Evelyn det tragiske budskab. Begge er dybt ulykkelige over Rafes død, men i et forsøg på at komme videre i livet finder de hinanden.
   Da sker det, at Rafe uventet dukker op igen. Han har mirakuløst overlevet, men da han kommer tilbage, er tingene unægteligt forandrede. Denne melodramatiske og ret så konstruerede kærlighedshistorie bliver dog afbrudt af det pludselige angreb på Pearl Harbor, som næsten varer knap tre kvarter. Denne alenlange sekvens er trættende og passer på ingen måde ind i filmens fortællerytme, men værre er det afsluttende modangreb på Tokyo. Det er et temmeligt kunstigt forsøg på at give amerikanerne sejren og dermed filmen en lykkelig slutning samtidig med, at den romantiske trekantshistorie bliver afviklet på meget forudsigelig vis.
   Pearl Harbor slutter med en omgang patriotisk sludder af værste skuffe, som man kun kan krumme tæer over. Muligvis kan amerikanerne kapere det, men næppe andre.

Instrueret af:
Michael Bay

Manuskript af:
Randall Wallace.

Medvirkende:
Ben AffleckRafe McCawley
Josh HarnettDanny Walker
Kate BeckinsaleEvelyn Johnson
Cuba Gooding, Jr.'Dorie' Miller
Tom SizemoreEarl Sistern
Jon VoightFranklin D. Roosevelt
Colm FeoreAdmiral Kimmel
MakoAdmiral Yakamoto
Alec BaldwinGeneral James H. Doolittle
William Lee ScottBilly
Scott WilsonGeneral Marshall
Peter Firthkaptajn på West Virginia
Ewen BremnerRed
Dan Aykroydkaptajn Thurman
William FichtnerDannys far
John Diehllæge
Kim CoatesJack Richards
Eric Christian Olsensoldat

Kommentarer til denne film:
Fra Katterine A.:

SKAL SES! BEDSTE!!

Skrevet 21/06-2005 22:38

Fra Katterine A.:

Jeres anmelder ved TYDELIGVIS IKKE hvad den snakker om. musikken er god, skuespillet er godt og selve manuskriptet er godt!! Det hele fungerer sammen og man bliver grebet af historien og føler nærmest med personerne! Den personlige historie er måske ikke så virkeloighedstro og så alligevel! det kunne være sket!! Jeg synes det er en enorm dejlig film man kan se igen og igen og der er INTET overhovedet INTET at krumme tæer over! Måske nogle synes trekantdramaets afslutning er forudsigelig - det syntes jeg nu ikke specielt ? og stadig en dejlig film om det var !! Skal ses - den er bedste!

Skrevet 21/06-2005 22:41

 

Jeres 20 favoritter:
The Phantom of the Opera
Emma
The Lord of the Rings: The Two Towers
Pearl Harbor
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
North by Northwest
Harry Potter and the Chamber of Secrets
The Magdalene Sisters
Batman Begins
Picnic at Hanging Rock
The Lord of the Rings: The Return of the King
Starship Troopers
Brassed Off
Ladyhawke
Where Eagles Dare
2001: A Space Odyssey
Assassins
Y tu mamá también
The Full Monty
Twelfth Night, or What You Will


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk