Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Mulholland Dr.

Produceret i:
USA, Frankrig 2001

Længde:
146 min.

Set:
i biografen 22-08-2002

Anmeldelse læst:
136674 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 7.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 7.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 7.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 7.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 7.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 7.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 7.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 7.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 7.5 ud af 8...
 (7.5/2)

Jeres kommentarer
Gorgs H.:
 "Just forget you ever saw it. It's better that way".

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Mulholland Drive

Efter den traditionelle "The Straight Story" er David Lynch atter tilbage med avantgardefilmen Mulholland Drive, der er et fascinerende billeddigt i stil med "Lost Highway".
   Handlingen er svær at referere, men i begyndelsen tegner filmen til at være en dyster film noir. Den blonde blåøjede Betty Elms ankommer med firetoget til Los Angeles for at gøre karriere som skuespillerinde. Hun skal indlogeres hos sin tante, som er udenbys. I lejligheden overrasker Betty en mørkhåret skønhed, som kalder sig Rita. Rita har været udsat for et trafikuheld og lider af så kraftigt hukommelsestab, at hun ikke engang kan huske sit eget navn. Betty insisterer på at hjælpe Rita med at løse mysteriet, men det er ikke helt lige til.
   En anden af filmens mange handlingsstrenge er dog anderledes komisk: Instruktøren Adam Kesher er ved at besætte rollerne til sin nye film. Mafiaen forsøger at presse filmens producenter til at lade skuespillerinden Camilla Rhodes spille hovedrollen, men Kesher vil ikke lade sig tryne.
   Hvad Mulholland Drive har i visuel genialitet og excentrisk opfindsomhed, mangler den i fortælleteknisk tyngde. Man aner, at filmen er en amputeret tv-serie, for i filmens første halvdel vrimler det med sidehistorier og personer, der dukker op og forsvinder lige så hurtigt igen. Man opnår intet ved at lede efter nogen sammenhængende logisk fortælling i Lynchs drømmeagtige film, og det er både frustrerende og overraskende, da hovedpersonerne skifter identitet undervejs, som det også skete i "Lost Highway".

Instrueret af:
David Lynch

Manuskript af:
David Lynch.

Medvirkende:
Naomi WattsBetty Elms / Diane Selwyn
Laura Elena HarringRita / Camilla Rhodes
Justin TherouxAdam Kesher
Ann MillerCoco Lenoix
Dan HedayaVincenzo Castigliane
Mark PellegrinoJoe
Brent BriscoeDomgaard
Robert ForsterHarry McKnight
Lee GrantLouise Bonner
Billy Ray CyrusGene
James KarenWally Brown
Angelo BadalamentiLuigi Castigliane
Michael J. AndersonMr. Roque

Kommentarer til denne film:
Fra Gorgs H.:

People tell me it's a sin to know and feel too much within. I still believe she was my twin, but I lost the ring. She was born in spring, but I was born too late.

Skrevet 01/06-2005 18:35

 

De 20 populæreste anmeldelser:
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Star Wars Episode I: The Phantom Menace
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Back to the Future
Picnic at Hanging Rock
American Graffiti
My Name Is Joe
Cactus Flower
Shakespeare in Love
American History X
Tuff Turf
The Matrix
Hopscotch
The Purple Rose of Cairo
Rebel Without a Cause
Festen
Out of Sight
The King and I
Saving Private Ryan
At the Circus


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk