Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Lord of the Rings: The Two Towers

Produceret i:
USA, Tyskland, New Zealand 2002

Længde:
179 min.

Set:
i biografen 02-01-2003

Anmeldelse læst:
152660 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...
 (7.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...
 (8.0/3)

Jeres kommentarer
Maria C.:
 Den bedste

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com


Andre film i "The Lord Of The Rings"-serien:
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
  (Ringenes Herre - Eventyret om Ringen)
The Lord of the Rings: The Return of the King
  (Ringenes Herre - Kongen vender tilbage)
 

Ringenes herre - De to tårne

I anden del af trilogien "Ringenes herre" er broderskabet splittet, og fortælleteknisk er "De to tårne" uden tvivl den største udfordring for instruktøren Peter Jackson, men selv om det er svært at skabe en helstøbt fortælling ud af tre uafhængige handlingsforløb, er det lykkedes overraskende godt.
   Der er ikke det, der ligner en indledning eller en gradvis spændingsopbygning i "De to tårne", for filmen begynder lige der, hvor "Eventyret om Ringen" sluttede.
   På Frodos og Sams farefulde vej til Mordor får de uønsket selskab af Gollum, der stadig er helt forblændet af Ringen. Han indvilliger godt nok i at vise dem vejen, men hans personlighed er splittet mellem den tjenstvillige hobbit Smeagol og den ondsindede vanskabning Gollum. På grund af Frodos venlighed får Smeagol overtaget, men hvor længe? I anden del er det mere tydeligt, at Peter Jackson har tilføjet en psykologisk dimension til personerne, for eksempel spiller Gollums skizofreni og Frodos indre kamp mod ringens kræfter en vigtig rolle. Uden dette aspekt ville figurerne være ret firkantede.
   Pippin og Merry er blevet taget til fange af Sarumans orker, som Aragorn, Gimli og Legolas har optaget forfølgelsen af, men de kommer for sent! En hær af Rohan-krigere har dræbt orkerne, men noget tyder dog på, at hobitterne som de eneste har overlevet blodsudgydelserne.
   Filmens dramatiske højdepunkt er belejringen og slaget om Helms Kløft, hvor Rohan-folket sammen med resten af broderskabet og en hær af elvere skal forsvare sig mod Sarumans horder. Det er der kommet nogle storslåede kampscener ud af. Til gengæld er enternes angreb på Sarumans fæstning Orthanc mindre overbevisende. Enterne er hverken frygtindgydende eller gådefulde nok, men til filmens forsvar skal det siges, at det også er en utaknemmelig opgave at skulle koncipere dem på baggrund af Tolkiens meget sparsomme beskrivelser.
   "De to tårne" er mindre eventyrlig og mere voldsom og dyster end "Eventyret om Ringen", hvor elvernes magiske verden udgjorde en slags modvægt til mørket, men den svære toer er trods alt også blevet en bjergtagende oplevelse.

Instrueret af:
Peter Jackson

Manuskript af:
Fran Walsh, Philippa Boyens,Stephen Sinclair og Peter Jackson efter J.R.R. Tolkiens roman.

Medvirkende:
Elijah WoodFrodo Sækker
Ian McKellenGandalf
Liv TylerArwen
Viggo MortensenAragorn
Sean AstinSam Gammegod
Cate BlanchettGaladriel
John Rhys-DaviesGimli / Træskægs stemme
Bernard HillKing Theoden
Christopher LeeSaruman
Billy BoydPippin Took
Dominic MonaghanMerry Brandybuck
Orlando BloomLegolas
Hugo WeavingElrond
Miranda OttoEowyn
David WenhamFaramir
Brad DourifGrima Slangetunge
Andy SerkisGollum
Karl UrbanEomer

Kommentarer til denne film:
Fra Maria C.:

Dette er klart den bedste af de tre film. PJ formår at hold spændingen hele filmen igennem. Nok de bedste kampscener jeg har set.

Skrevet 24/01-2004 18:45

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Alan Silvestri
Harrison Ford
Hugo Weaving
Viggo Mortensen
Ewan McGregor
Steven Spielberg
George Clooney
Orlando Bloom
Sean Connery
Clint Eastwood
Elijah Wood
Danny Elfman
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Jean-Claude van Damme
Stephen King


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk