Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
K-19

Også kendt som:
K-19: The Widowmaker

Produceret i:
USA, England, Tyskland, Canada 2002

Længde:
138 min.

Set:
på DVD 04-04-2003

Anmeldelse læst:
301369 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...
 (4.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Jeres kommentarer
Christina E.:
 K- 19. "GUMPETUNG"?
Bjarke B.:
 MICKLAS, din nar

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

K-19

K-19 er et spændende, men gammeldags koldkrigsdrama, der fortæller den angiveligt sande historie om den sovjetiske ubåd K-19. Havde det ikke været for heldige omstændigheder, kunne ubåden været blevet skyld i den 3. verdenskrigs udbrud.
   I begyndelsen af 1960'erne midt i den kolde krig er den nye atombærende ubåd K-19 den sovjetiske flådes stolthed. Selv om den enorme ubåd stadig har mange mangler, beordrer ledelsen den i aktion for at teste missilaffyringen og derigennem spille med musklerne over for NATO. Det fører til en konflikt mellem den øverste militære ledelse og ubådens kaptajn Polenin, der ikke sådan uden videre vil sætte sine mænds liv på spil. Derfor bliver han sat fra bestillingen og hans plads overtaget af den barske og partitro Vostrikov. Han insisterer på at afprøve ubådens kunnen og følge sine ordre, om det så skal koste ham selv og besætningen livet.
   K-19 kunne godt være blevet strammet lidt op. Nu fremstår den lidt gumpetung med sine langt over to timers spilletid. Det bliver ikke bedre af, at russerne spilles af amerikanere eller briter med påtaget accent. Desuden kunne man godt have været det rørstrømske efterspil foruden.

Instrueret af:
Kathryn Bigelow

Manuskript af:
Christopher Kyle efter en historie af Louis Nowra.

Medvirkende:
Harrison FordAlexei Vostrikov
Liam NeesonMikhael Polenin
Peter SarsgaardVadim Radtchenko
Christian CamargoPavel
Joss AcklandZelentstov

Kommentarer til denne film:
Fra Christina E.:

Alle har selvfølgelig ret til at have deres mening. Bare de ikke pådutter filmen deres egen mening, når det er en anmeldelse. Det er ikke objektivt med et latterligt ord som "GUMPETUNG". Jeg ved heller ikk om anmelderen er en 19-årig fyr, med bumser og uvidenhed om det storslåede Sovjet. Filmen er et fyrværkeri af: Følelser, spænding, overdådig musik (hvilket andmelderen måske ikk kender til, bl.a. Den russiske Nationalsang og Beethovens Moonlight Sonata), lammelse, frygt... Jeg ku bli ved. Find en anmelder med empati, er mit forslag. Det han/hun skrev var for tyndt.

Skrevet 21/01-2005 17:51

Fra Bjarke B.:

Du starter med at skrive, at alle har ret til deres mening. Og så begynder du ellers at skælde anmelderen ud for... at have en mening. Det er sguda kun noget, 19-årige bebumsede fyre gør. Og helt ærligt; hvem fanden kalder Sovjet for STORSLÅET!?!?!?!? Har du nogensinde været der? Tror du ikke, der var en grund til, at de var nødt til at bygge en mur for at holde folk INDE!? MICKLAS, du er en nar.

Skrevet 20/07-2005 10:16

 

De 20 højest vurderede film:
L. A. Confidential
Picnic at Hanging Rock
Brassed Off
The Full Monty
Carne tremula
The English Patient
Portrait of a Lady
Twelfth Night, or What You Will
Rebel Without a Cause
The Purple Rose of Cairo
Face/Off
Barbara
Back to the Future
Cactus Flower
Emma
Hopscotch
The Long Kiss Goodnight
Festen
Titanic
The Big Lebowski


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2023 filmdatabase.dk