Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
North by Northwest

Produceret i:
USA 1959

Længde:
136 min.

Set:
på TV 05-02-1991

Anmeldelse læst:
98531 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 8 ud af 8...
 (8.0/1)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Menneskejagt

Menneskejagt er en vanvittigt underholdende kriminalfilm, der samtidig er sofistikeret, morsom og i sidste ende ganske uforpligtende.
   Der er lidt for meget glimt i øjet til, at man kan tror på, at Cary Grant i rollen som reklamemanden Roger Thornhill for alvor er livstruet. Han er en damernes ven og ikke ligefrem den fødte helt, men han viser dig nye sider af sig selv, da han pludselig bliver efterstræbt på livet.
   Den skurkagtige, stenrige forretningsmand Phillip Vandamm får Roger Thornhill bortført i den tro, at han er en mystisk ukendt efterretningsagent ved navn George Kaplan. Vandamm tror, at Thornhill sidder inde med nogle vigtige oplysninger, og Thornhill kan ikke overbevise ham om, at der er tale om en fejltagelse. Derfor er han med ét en jaget mand, og oven i købet får han også politiet i hælene, da det ser ud til, at Thornhill har begået et mord, som Vandamms mænd egentlig har på samvittigheden.
   På sin rejse mod Chicago i Kaplans spor møder Roger en smuk kvinde, Eve, på toget. De tiltrækkes af hinanden, og hun indviljer i at hjælpe ham, men hvem er egentlig ven og hvem er fjende?
   Flere af filmens scener er gået over i historien og ikke uden grund, for Menneskejagt kan opfattes som Hitchcocks bud på en actionfilm anno 1959. Handlingen er egentlig for lang, men det bliver opvejet af, at det komplekse plot byder på den ene overraskelse efter den anden.

Instrueret af:
Alfred Hitchcock

Manuskript af:
Ernest Lehman.

Medvirkende:
Cary GrantRoger Thornhill
Eva Marie SaintEve Kendall
James MasonPhillip Vandamm
Jessie Royce LandisClara Thornhill
Leo G. Carrollprofessoren
Martin LandauLeonard
Philip OberLester Townsend
Adam WilliamsValerian
Les Tremayneauktionarius

 

De 20 populæreste anmeldelser:
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Star Wars Episode I: The Phantom Menace
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Picnic at Hanging Rock
Tuff Turf
American Graffiti
My Name Is Joe
Cactus Flower
American History X
Shakespeare in Love
Hopscotch
The Matrix
The Purple Rose of Cairo
Rebel Without a Cause
Festen
The King and I
At the Circus
Out of Sight
Murder by Death


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk