Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Tape

Produceret i:
USA 2001

Længde:
86 min.

Set:
på TV 14-10-2004

Anmeldelse læst:
115219 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...
 (3.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Tape

I Tape genser to gamle skolekammerater, Vince og Johnny, hinanden i anledning af, at Johnny er på besøg i sin hjemby, hvis lokale filmfestival viser hans debutfilm som instruktør. Johnny er på mange måder en succeshistorie, mens Vince både i privatlivet og karrieremæssigt er lidt af en fiasko. Det ulige forhold sætter venskabet på prøve, og det bliver endnu mere pinagtigt, da en tredje person fra fortiden dukker op. Amy er pigen, som begge fyre var vilde med i highschool, men hvad skete der egentlig mellem hende og Vince og ikke mindst mellem hende og Johnny, og hvilken betydning har det haft for fyrenes venskab? Det er nogle af de spørgsmål, som filmen stiller, men flere af svarene blæser i vinden. I dialogen, der er filmens bærende element, bliver der leget med virkelighedsopfattelser og ord, så det til sidst er næsten lidt ligemeget.
   Helhedsindtrykket af Tape er, at det er et stillestående kammerspil. Filmen foregår netop udelukkende på en location, i et trøstesløst hotelværelse, og selv om instruktøren gør alt for at blæse liv i dramaet med et uroligt håndholdt kamera, bliver det alligevel for klaustrofobisk og teateragtigt. Forlægget er da også et drama, og det kan mærkes alt for tydeligt.
   Mens det lykkes ganske godt for instruktøren Richard Linklater og hans ene skuespiller Ethan Hawke at skabe vellykkede dialogbårne film med "Before Sunrise" og "Before Sunset" , fungerer det ikke rigtigt her. Det hjælper ikke, at Ethan Hawkes person er et møgirriterende bekendtskab, og at trekantsdramaet aldrig rigtig fænger.

Instrueret af:
Richard Linklater

Manuskript af:
Stephen Belber efter eget skuespil

Medvirkende:
Ethan HawkeVince
Robert Sean LeonardJohnny
Uma ThurmanAmy Randall

 

De 20 populæreste anmeldelser:
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Star Wars Episode I: The Phantom Menace
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Back to the Future
Picnic at Hanging Rock
Tuff Turf
American Graffiti
My Name Is Joe
Cactus Flower
American History X
Shakespeare in Love
Hopscotch
The Matrix
The Purple Rose of Cairo
Rebel Without a Cause
Festen
The King and I
At the Circus
Out of Sight
Saving Private Ryan


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk