Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Syriana

Også kendt som:


Produceret i:
USA 2005

Længde:
126 min.

Set:
på DVD 25-07-2006

Anmeldelse læst:
122941 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Syriana

Syriana er en ambitiøs og sober politisk thriller, der tager udgangspunkt i Mellemøsten og i særdeleshed den fiktive olierige stat Syriana. Den gamle konge vil snart overgive tronen til en af sine sønner, og for de fleste med økonomiske og politiske interesser i regionen er det ikke helt uvedkommende, om valget falder på den fremskridtsvenlige prins Nasir eller hans forlystelsessyge og mere traditionelt orienterede lillebror.
   CIA-agenten Bob Barnes er en af dem, der opererer i området, og det er først meget sent i hans karriere, at han begynder at stille spørgsmålstegn ved de ordrer, som han hidtil har udført til punkt og prikke. Nu er det måske bare ved at være for sent. Den unge finansanalytiker Bryan Woodman begejstres for prins Nasirs parathed til at lave ændringer, og han forbliver en intetanende brik i det store politiske og økonomiske spil. Store interesser er på spil, og ingen af de involverede holder sig på dydens smalle sti. De fleste parter er faktisk parat til lidt af hvert, også mord.
   Syriana forsøger at give et realistisk indtryk af de meget spegede affærer, men et kæmpe persongalleri og en tendens til at tilbageholde vigtige informationer for publikum gør det meget svært at fatte, hvad der egentlig foregår. Det er muligvis også pointen. Spillet om oliemilliarderne er kompliceret og uoverskueligt, og filmen gør ikke noget for at forenkle det. Her er der ingen hovedroller og derfor heller ingen at identificere sig med. Der bliver bestemt ikke leflet for publikum, men mindre kunne også gøre det.

Instrueret af:
Stephen Gaghan

Manuskript af:
Stephen Gaghan efter en bog af Robert Baer

Medvirkende:
George ClooneyBob Barnes
Christopher PlummerDean Whiting
Jeffrey WrightBennett Holiday
Chris CooperJimmy Pope
Matt DamonBryan Woodman
Amanda PeetJulie Woodman
Alexander SiddigPrins Nasir Al-Subaai
Tim Blake NelsonDanny Dalton
William HurtStan
Mark StrongMussawi

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Alan Silvestri
Harrison Ford
Hugo Weaving
Viggo Mortensen
Ewan McGregor
Steven Spielberg
George Clooney
Orlando Bloom
Clint Eastwood
Sean Connery
Elijah Wood
Danny Elfman
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Jean-Claude van Damme
Stephen King


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk