Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Long Kiss Goodnight

Produceret i:
USA 1996

Længde:
120 min.

Set:
i biografen 10-01-1997

Anmeldelse læst:
102400 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...
 (7.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...
 (7.0/3)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

The Long Kiss Goodnight

Renny Harlins nyeste actionthriller The Long Kiss Goodnight adskiller sig ikke med sine fantasifulde actionscener fra tidens andre kvalitetsactionbrag. "Kysset" er dog anderledes på en anden led. Actionhelten er nemlig en heltinde dennegang, såmænd troværdigt spillet af Harlins sart udseende men seje viv, Geena Davis.
  
   Samantha Caine er skolelærerinde i en lille provinsby, hvor hun har boet med mand og datteren Caitlin siden den dag for ti år siden, hvor Samantha vågnede op på en strand uden den svageste erindring om sit liv. Mitch Henessy er lurvet privatdetektiv nr.117, som hun har haft til at spore sin fortid. Men dag er der lige pludselig bid, og Samantha drager ud for at opdage sin glemte fortid sammen med Mitch. Inden da er Samantha blevet efterstræbt af lejemordere i sit hjem. Noget tyder altså på, at Samanthas tidligere liv ikke var helt almindeligt eller helt ufarligt.
   Samanthas oprindelige identitet Charly Baltimore har ikke mange fælles træk med den søde husmor Samantha. Som Samantha må håndtere skarptskydende skurke i sin jagt på sandheden, husker hun mere og mere og bliver gradvist næsten identisk med sit gamle jeg til Mitchs store forbavselse. Charly er nemlig i virkeligheden hemmelig statsagent og statsautoriseret morderske, og Samantha er det cover-up, som hun selv tilrettelagde.
   Charly har stadig fjender; hvorfor ved hun ikke, men hun beslutter sig for at finde ud af det!
   The Long Kiss Goodnight er helt James Bond-agtig i sin mangel på realisme. Som Berlingskes overskrift på anmeldelsen lød: "Skurke skyder skidt", og Charly overlever da også det mest utrolige. Dog skal det siges, at Harlin havde skrevet en anden og noget mere sørgelig slutning til filmen i første omgang, men den blev (naturligvis) ændret efter prøvescreeningerne.
  
   Ud over at være hæsblæsende spændende er filmen også temmelig morsom, så morsom at man næsten kan kalde den for en actionkomedie. Det er især i dialogen mellem Mitch og Charly, at grinene falder.

Instrueret af:
Renny Harlin

Manuskript af:
Shane Black.

Medvirkende:
Geena DavisSamantha Caine/Charly Baltimore
Samuel L. JacksonMitch Henessy
Patrick MalahidePerkins
Craig BierkoTimothy
Brian CoxNathan
David MorseDaedalus/Luke
G.D. SpradlinPræsidenten
Tom AmandesHal
Rex Linn?

 

De 20 højest vurderede film:
L. A. Confidential
Picnic at Hanging Rock
Brassed Off
The Full Monty
Carne tremula
The English Patient
Portrait of a Lady
Twelfth Night, or What You Will
Rebel Without a Cause
The Purple Rose of Cairo
Face/Off
Barbara
Back to the Future
Cactus Flower
Emma
Hopscotch
The Long Kiss Goodnight
Festen
Titanic
The Big Lebowski


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk