Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Dragonheart

Produceret i:
USA 1996

Længde:
105 min.

Set:
i biografen 16-01-1997

Anmeldelse læst:
8847 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Dragonheart

Dragonheart er en charmerende eventyrfilm, der næsten skal ses i biografen på grund af sine flotte scenerier og imponerende special effects. Den er underholdning i sin reneste form; det er en film, der glemt det øjeblik, som man træder ud af biografens mørke.
  
   Filmen foregår i England i middelalderen, mere præcist omkring årtusindskiftet. Bowen, der er en ridder af den gamle orden, dvs. han efterlever den sagnomspundne Kong Arthurs kodeks, er læremester for prinsen Einonn, som Bowen prøver at opdrage til at blive en mere retfærdig konge end sin far. Under et bondeoprør dør kongen, og Einonn bliver dødeligt såret. Den gode Dronning Aislinn beder en mægtig drage om hjælp. Halvdelen af dragens hjerte bliver givet til Einonn, der til gengæld lover at blive en god konge.
  
   Einonn bryder dog snart sit løfte og udvikler sig til en endnu mere tyrannisk konge end sin far. Det får Bowen til at forlade hans tjeneste og vie sit liv til at finde den drage, som han fejlagtigt tror, er skyld i Einonns ondskab. Bowen tjener til livets ophold som dragedræber og udrydder næsten ene mand hele den stolte dragerace, men den sidste drage i verden er ham dog for stor en mundfuld.
   I stedet for at slå hinanden ihjel, laver Bowen og dragen en pagt. De begynder at drage fra landsby til landsby, hvor Draco, dragen, så hærger og smadrer, ind til Bowen kommer til og 'dræber' ham. Når Bowen har fået sin belønning fra de taknemmeligt landsbyboere, drager de to svindlere så videre til den næste by.
  
   Da svindelnummeret har stået på i nogen tid, møder Bowen bondepigen Kara, der overtaler ham og Draco til at hjælpe bønderne i et oprør mod kongen - men selv om bønderne er sejrrige, er sejren ikke uden omkostninger.

Instrueret af:
Rob Cohen

Manuskript af:
Charles Edward Pogue efter hans egen og Patrick Read Johnsons fortælling.

Medvirkende:
Dennis QuaidBowen
Sean ConneryDracos stemme
Dina MeyerKara
Julie ChristieDronning Aislinn
David ThewlisEinonn
Pete PostlethwaiteGilbert
John GielgudKong Arthurs stemme
Brian ThompsonBrock

 

MIDI-filer:
Main Theme (Randy Edelman)


De 20 populæreste anmeldelser:
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Star Wars Episode I: The Phantom Menace
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Back to the Future
Picnic at Hanging Rock
American Graffiti
My Name Is Joe
Cactus Flower
Shakespeare in Love
American History X
Tuff Turf
The Matrix
Hopscotch
The Purple Rose of Cairo
Rebel Without a Cause
Festen
Out of Sight
The King and I
Saving Private Ryan
At the Circus


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk