Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Strange Days

Produceret i:
USA 1995

Længde:
140 min.

Set:
på video 03-02-1997

Anmeldelse læst:
6830 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Strange Days

Strange Days er en uhyggelig apokalyptisk fremtidsvision, der foregår i LA i de sidste døgn af 1999. Filmen virker "Blade Runner"-inspireret i sin storbyskildring, en verden præget af raceoptøjer og kriminalitet.
   Lenny Nero lever af virkelighed, andre menneskers virkelighed, som forhandler af software til avanceret virtual reality, hvor brugeren for en stund oplever og føler præcis det samme som den person, der lagde syn og nerver til optagelserne.
   Lenny har dog sine faste principper: han sælger ikke snuff, men en dag får han en sådan yderst ubehagelig optagelse på hånden, der faktisk viser sexmordet på Iris, en veninde til Lenny. Mon manusforfatterne er blevet inspireret af "Peeping Tom", for også her får ofret lejlighed til at betragte sit eget mord, bare på en lidt mere avanceret måde.
   Lenny og hans veninde bodyguarden Mace sætter sig for at opklare sagen, der er mere speget end som så. De kommer i besiddelse af den diskette, der angiveligt var årsag til Iris død. Kommer den i omløb, kan den resultere i århundredets raceoprør. Lenny og Mace får sat tingene på plads lige før det nye årtusinde begynder.
   Kathryn Bigelow er en af de få kvindelige instruktører, der kan fortælle actionmættede historier lige så heftigt som sine mandlige kolleger. Her er ikke meget føleri bortset fra den lidt urealistiske slutning, hvor Lenny finder ud af, at det egentlig er Mace, som han elsker, og ikke sin gamle kæreste Faith. Det er sjældent, at man ånder lettet op, når en kvinde ledsager en mand på farlige eventyr. Det plejer at være omvendt, så i den forbindelse kommer instruktørens køn faktisk til syne.
   Faith spilles af Juliette Lewis, der endnu engang er så skrækkelig, at man undres over, at Lenny overhovedet kan blive forelsket i hende.
   Strange Days er først og fremmest en kriminalhistorie, godt gemt bag action og ny teknologi, måske for godt gemt. Det hænger måske sammen med, at plottet er lidt mudret, og filmen bliver for lang. Voyeurproblematikken tages også op i filmen, men som de fleste andre film, der behandler temaet, kommer filmen også til at spekulere i alt det ulækre, som vi ser.

Instrueret af:
Kathryn Bigelow

Manuskript af:
James Cameron og Jay Cocks.

Medvirkende:
Ralph FiennesLenny Nero
Angela BassettLonnette 'Mace' Mason
Juliette LewisFaith Justin
Tom SizemoreMax Peltier
Michael WincottPhilo Gant
Vincent D'OnofrioBurton Steckler
Glenn PlummerJeriko One
Richard EdsonTick
William FichtnerDwayne Engelman
Josef SommerPalmer Strickland
Brigitte BakoIris

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
At the Circus
The Pink Panther Strikes Again
Grease 2
Enemy of My Enemy
Tuff Turf
Min farmors hus
The King and I
Feeling Minnesota
Glitter
Housekeeping
The Andromeda Strain
Goodbye, Mr. Chips
The Brothers Karamazov
Bean
Bus Stop
Wolfen
Easter Parade
Heartbreak Ridge
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2023 filmdatabase.dk