Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Naked

Produceret i:
England 1993

Længde:
126 min.

Set:
på TV 06-09-1997

Anmeldelse læst:
1479 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Naked

Naked er den mest dystre af Mike Leighs samtidsportrætter, som jeg har stiftet bekendtskab med. Af samme grund blev jeg afskrækket fra at se filmen i biografen. Miljøet i Naked er ganske vist råt og brutalt, men humor er også et centralt element i Leighs film. Man kan le gennem tårerne. Denne diamentrale modsætning mellem det brutale og det komiske er personificeret af Johnny, der flygter fra lovede tæv i Manchester til en ekskærestes lejlighed i London. Ekskæresten Louise finder sig nødtvunget i, at Johnny slår sig ned - og med, at han straks indlader sig med hendes veninde Sophie, der også bor i lejligheden.
   Johnny er en forhutlet bistandsklient, en dum og voldelig skid langt hen af vejen, men han rummer også kvaliteter, der får én til at spørge sig om, hvordan han dog kunne ende på samfundets bund. For eksempel er Johnny utrolig belæst og kan citerer klassiske værker i ét væk. På trods af det hærgede ansigt har han stadig charmen i behold, hvilken Sophie bliver offer for. Det gør vi som tilskuere til dels også.
   Johnny er filmens centrale person, men udover ham møder vi flere andre skæve og sørgelige eksistenser, der lever på livets skyggeside. De dukker op under Johnnys natlige vandringer i London.
   Naked er blevet lidt for lang. Leigh måtte for min skyld gerne udelade de sekvenser med den mystiske perverse Jeremy, der er en velhavende skid, hvor Johnny er en fattig ditto. Jeremy får til sidst en rolle i handlingen, men han er undværlig, fordi han ligner Johnny så meget.

Instrueret af:
Mike Leigh

Manuskript af:
Mike Leigh.

Medvirkende:
David ThewlisJohnny
Lesley SharpLouise
Katrin CartlidgeSophie
Greg CruttwellJeremy
Claire SkinnerSandra
Peter WightBrian
Elizabeth BarringtonGiselle
Ewen BremnerArchie
Deborah MacLarenKvinden i vinduet

 

De 20 populæreste anmeldelser:
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Star Wars Episode I: The Phantom Menace
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Back to the Future
Picnic at Hanging Rock
American Graffiti
My Name Is Joe
Cactus Flower
Shakespeare in Love
American History X
Tuff Turf
The Matrix
Hopscotch
The Purple Rose of Cairo
Rebel Without a Cause
Festen
Out of Sight
The King and I
Saving Private Ryan
At the Circus


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2023 filmdatabase.dk