Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
My Best Friend's Wedding

Produceret i:
USA 1997

Længde:
105 min.

Set:
i biografen 27-09-1997

Anmeldelse læst:
7243 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Min bedste vens bryllup

I Min bedste vens bryllup får madskribenten Julianne Potter et føl på tværs, da hun erfarer, at hendes bedste ven og gamle kæreste sportsjournalisten Michael skal giftes. Pludselig finder Julianne ud af, at det jo egentlig er Michael, hun elsker og hele tiden har elsket, selv om hun - og ikke Michael - gjorde en ende på forholdet i sin tid.
   Julianne rejser straks til Chicago, hvor brylluppet skal står mellem Michael og Kimmy Wallace, en purung og godmodig rigmandspige, der vil følge Michael i et og alt. Julianne lægger gode miner til slet spil, altimens hun med ufine midler forsøger at stille Kimmy i et dårligt lys. Det er også lige ved at lykkes, men Julianne vender om på en tallerken, da hun finder ud af, at det nu engang er Kimmy, som Michael vil have. Så går hun også alt for at udbedre skaderne igen.
   Slutningen kan aldrig blive andet end ikke helt tilfredsstillende. Heldigvis vælger filmen den bedste løsning: Michael får sin Kimmy, for godt nok er det svært ikke at identificere sig med hovedpersonen Julianne, men hun fortjener ham simpelthen ikke, så usympatisk opfører hun sig.
   Min bedste vens bryllup har god underholdningsværdi. Kvinderne udfylder deres roller fint, Rupert Everett er skøn som Juliannes bøsseven George, mens Dermot Mulroney har lige så meget charme som en våd karklud. Desværre har filmen en stor brist. Den er uhyggeligt regressiv i sin beskrivelse af Kimmys og Michaels forhold. Det kommer frem i en ubehagelig restaurantscene, at pigen helst vil gøre sine universitetsstudier færdig og blive boende i Chicage, men det kan Michael slet ikke tolerere. Hans karriere som omrejsende journalist kommer i første række, men hun skal nok blive en lykkelig husmor.
   Instruktøren P. J. Hogan, der lavede den charmerende og skæve "Muriels bryllup", er blevet en del af Hollywood-maskineriet, men i få sekvenser viser han sit individuelle talent. Det gælder bl.a. i forteksterne, hvor en vordende brud og hendes brudepiger reklamerer for det gifte liv med en smægtende ballade på pink baggrund.

Instrueret af:
P. J. Hogan

Manuskript af:
Ronald Bass.

Medvirkende:
Julia RobertsJulianne Potter
Dermot MulroneyMichael O'Neal
Cameron DiazKimmy Wallace
Rupert EverettGeorge Downes
Philip BoscoWalter Wallace
M. Emmet WalshJoe O'Neal
Rachel GriffithsSamantha Newhouse
Carrie PrestonAmanda Newhouse
Susan SullivanIsabelle Wallace
Harry Shearer?

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk