Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Barbara

Produceret i:
Sverige, Danmark, Norge 1997

Længde:
143 min.

Set:
i biografen 09-10-1997

Anmeldelse læst:
88984 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...
 (7.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Barbara

Barbara har været ventet med stor spænding både herhjemme og på Færøerne, hvor filmens handling foregår. For første gang har auteuren Nils Malmros forladt sit trygge Århus og givet sig i kast med et enomt projekt, nemlig filmatiseringen af Jørgen-Frantz Jacobsens romanklassiker Barbara. De dagbladsanmeldelser, som jeg har læst, er mindre filmanmeldelser end sammenligninger mellem roman og film. Jeg har ikke læst romanen, men som film fungerer Barbara fint.
   Den nyuddannede præst fra København Poul Aggersøe er publikums identifikationsfigur. Han bliver Barbaras sidste offer. Da hr. Poul ankommer til Thorshavn, bliver han straks advaret mod præsteenken Barbara, der allerede har lagt to ægtemænd, begge præster, i graven og oven i købet har været forlovet med provsten. Hr. Poul falder dog pladask for den sensuelle Barbara, hvis kærlighed forekommer så barnligt uskyldig. Hvad hr. Poul ikke ved, er at Barbara spiller et farligt spil, som hverken han eller hun selv kender omkostningerne af, for Barbara er styret af sine drifter og sit letsind. Aldrig kan hun slå sig til tåls, heller ikke da hun er blevet gift med hr. Poul. Da han vender tilbage efter en tid i et fjerntliggende sogn, ligger Barbara i med den unge smarte økonomistuderende Andreas Heyde. Andreas onkel, sorenskriveren Johan Hendrik, sørger for, at nevøen omgående bliver skibet af sted til København, så for første gang er det Barbara, der bliver forladt. Det fører til en tragisk slutning for den begærede og enigmatiske kvinde.
   Der er stort spil i alle roller, så ikke bare de to hovedroller kommer til at stå i karakter. Malmros har selv sammenlignet Barbara med Kirsten fra "Kærlighedens smerte". Begge kvinders følelsesliv er meget intenst, og de er på sin vis som uansvarlige børn, der ingen vil noget ondt, men alligevel forårsager meget ondt gennem deres ubetænksomme handlinger.
   Den stærke færøske natur spiller også en betragetelig rolle, dels som modsætning til handlingen i de små mørke klaustrofobiske stuer, og dels som parallel til Barbaras natur.

Instrueret af:
Nils Malmros

Manuskript af:
Nils Malmros og John Mogensen efter Jørgen-Frantz Jacobsens roman.

Medvirkende:
Anneke von der LippeBarbara Salling
Lars SimonsenPoul Aggersøe
Trond HøvikGabriel
Jesper ChristensenJohan Hendrik Heyde
Jens OkkingLagmanden
Peter ReichhardtAndreas Heyde
Helene EgelundSuzanne Harme
Henning JensenProvsten hr. Anders
Peter Hesse Overgaardhr. Wenzel
Bodil UdsenTante Armgard
Ove PedersenLandfogeden, Suzannes far
Birgitte Federspiel?

 

Jeres 20 favoritter:
North by Northwest
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Batman Begins
Harry Potter and the Chamber of Secrets
The Magdalene Sisters
The Lord of the Rings: The Return of the King
Picnic at Hanging Rock
Starship Troopers
Brassed Off
2001: A Space Odyssey
Assassins
Ladyhawke
Where Eagles Dare
Twelfth Night, or What You Will
Y tu mamá también
The Full Monty
The Phantom of the Opera
Emma
The Lord of the Rings: The Two Towers
Pearl Harbor


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk