Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


DVD-cover fra ''Contact''

Original titel:
Contact

Produceret i:
USA 1997

Længde:
150 min.

Set:
i biografen 15-10-1997

Anmeldelse læst:
12998 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...
 (7.0/1)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Contact

Contact er endnu en sci-fi film i rækken, men den udmærker sig ved, at den ikke handler om gyselige rummonstre. I stedet lægger filmen op til, at hvis der findes andre intelligente væsner ude i rummet, så kan bekendtskabet med dem muligvis være til stor gavn for menneskeheden.
   Ellie Arroway er en ung utrættelig rumforsker, der ikke får støtte til sit projekt med at undersøge himmelrummet for signaler fra andre planenter. Hun møder heller ikke megen forståelse fra den amerikanske regering, men til sidst opnår hun at få financieret sit projekt af den ekcentriske rigmand Hadden. Da Ellie så endelig får kontakt, gør præsidenten og hans rådgivere dog sagen til et nationalt anliggende; signalet fra stjernen Vega rummer nemlig retningslinjer for bygningen af en særlig maskine, som kan give en enkelt passager muligheden for at mødes med de fremmede. Efter megen dramatik bliver Ellie udvalgt til at gennemføre missionen.
   Beskrivelsen af Ellies rumrejse er meget visionær. Det føltes som om, at vi som tilskuere blev suget med ud i rummet. Da Ellie vågner op efter hvad hun selv anslår som 18 timer i rummet, får hun at vide, at hun aldrig har været væk. Miniaturekameraet optog kun sne, men filmen tør dog ikke holde fast ved denne tvetydige slutning, så det kommer frem, at kameraet optog sne i atten timer.
   Contact er en interessant rumfilm, fordi den tør at lade nogle spørgsmål stå åbne. Et fremtrædende tema er videnskabskvinden Ellies kategoriske afvisning af tro, men efter rumrejsen må hun selv bede folk om at tro hende, da hun ingen beviser har. Matthew McConaughey er den unge præst og senere præsidentrådgiver Palmer Josh, som er en god støtte for Ellie, men også prøver at minde hende om, at videnskaben ikke er almægtig.
   Jeg havde svært ved at kapere filmens sentimentale sekvenser, for eksempel baggrundshistorien om Ellies tragiske barndom, hvor hun mistede sine forældre og siden har ledt efter dem i en anden verden.

Instrueret af:
Robert Zemeckis

Manuskript af:
Michael Goldenberg og James V. Hart efter Carl Sagans roman baseret på en historie af Sagan og Ann Druyan.

Medvirkende:
Jodie FosterEllie Arroway
Matthew McConaugheyPalmer Joss
William FichtnerKent Clark
Tom SkerrittDavid Drumlin
John HurtS. R. Hadden
Angela BassettRachel Constantine
David MorseTed Arroway
Rob LoweRichard Rank
James WoodsMichael Kitz
Jake BuseyJoseph

 

Billeder:
Klik for at se større billedeDVD-cover fra ''Contact''


De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2023 filmdatabase.dk