Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
A Man of No Importance

Produceret i:
England 1994

Længde:
96 min.

Set:
på TV 02-07-1998

Anmeldelse læst:
1578 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...
 (4.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

A Man of No Importance

Titlen til filmen A Man of No Importance spiller på ligheden med titlen til Oscar Wildes succeskomedie "The Importance of Being Earnest". Hovedpersonen, den cirka 60-årige buskonduktør Alfie er nemlig en stor Oscar Wilde-fan og iscenesætter i sin fritid Wilde-stykker med sine egne passagerer som aktører.
   Ligesom "Judith Hearnes hemmelige lidenskab" foregår denne film også i Dublin, men vi er rykket nogle år frem. Snerperiet og den moralske forargelse findes også i stor målestok i A Man of No Importance, men tonen er dog noget lettere. Vi har at gøre med en seriøs komedie, der måske ville have været bedre, hvis den havde været endnu mere seriøs eller meget sjovere.
   Albert Finney er herlig som Alfie, der er i færd med at realisere sin drøm om at opsætte Wildes "Salome", et stykke, som slagteren Carney, der plejer at spille en hovedrolle, finder lige vovet nok. De andre i amatørteatertruppen er dog Alfies faste støtter. En af de nye er den yndige Adele Rice, som Alfie ønsker i hovedrollen som Salome. Alfies søster Lily ser snart sit snit til at prøve at smede den endnu ugifte Alfie sammen med Adele. Ingen har endnu fattet, hvad der er fat med Alfie, heller ikke selv om han kalder sin unge flotte kollega, buschaufføren Robbie, for Bosie. Da Alfie endelig melder klart ud, bliver der naturligvis skandale, men i modsætning til menneskene i Judith Hearnes verden er Alfies omgangskreds i det store og hele langt mere tolerant og forstående.

Instrueret af:
Suri Krishnamma

Manuskript af:
Barry Devlin.

Medvirkende:
Albert FinneyAlfie Byrne
Brenda FrickerLily Byrne
Michael GambonCarney
Tara FitzgeraldAdele Rice
Rufus SewellRobbie Fay
Patrick MalahideCarson
David KellyBaldy
Mick LallyFather Ignatius Kenny

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2023 filmdatabase.dk