Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Carne tremula

Produceret i:
Frankrig, Spanien 1997

Længde:
101 min.

Set:
i biografen 05-07-1998

Anmeldelse læst:
84665 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...
 (7.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Kødet skælver

Pedro Almodóvar slår til igen. Carne tremula er et melodrama, der ikke er så vildt og vanvittigt som mange af hans tidligere film. Den nye stil er forfriskende seriøs, og der er stadig masser af saft og kraft i Almodóvars univers. Personerne virker samtidig mere helstøbte og knap så karikerede.
   I Carne tremula er en række menneskers skæbne bundet sammen i kraft af deres seksualitet. Grunden til, at den unge knøs Victor opsøger overklassenarkomanen Elena, er, at Victor fik sit første knald med Elena. Hun kan imidlertid intet huske. To betjente, David og Sancho, dukker op og misforstår situationen, der pludselig har udviklet sig til et gidseldrama. David prøver med sindsro at løse problemet, men hans ældre kollega, den alkoholiserede Sancho, udløser i stedet et skuddrama. David bliver skudt, og i skudøjeblikket forelsker Elena og David sig. Victor ryger i fængsel.
   Da Victor bliver løsladt 7 år senere, ønsker han hævn for sin ødelagte tilværelse. I virkeligheden var det ikke ham, der trykkede på aftrækkeren, men Sancho, der med vilje ville skade David. David havde nemlig en affære med Sanchos kone Clara, der søgte trøst fra sin voldelige ægtskab. Nu er David lam i underkroppen, men Elena har ægtet ham alligevel. Victor vil udvikle sig til verdens bedste elsker, så han kan give Elena et knald, hun aldrig glemmer. Derfor begynder han 'at gå i lære' hos Clara. Atter er disse menneskers skæbne viklet tæt ind i hinanden. Det får voldsomme konsekvenser: Sancho og Clara dræber hinanden i et dramatisk skudopgør, den eneste måde de to kunne blive skilt på. David og Elena går fra hinanden i forståelse, da hun og Victor har fundet sammen. Victors hjerte har gjort det umuligt for ham at hævne sig. Filmen slutter både med død og fødsel, mere kødeligt kan det næsten ikke blive.

Instrueret af:
Pedro Almodóvar

Manuskript af:
Pedro Almodóvar, Ray Loriga og Jorge Guerricaechevarria efter Ruth Rendells roman "Live Flesh".

Medvirkende:
Francesca NeriElena
Javier BardemDavid
José SanchoSancho
Angela MolinaClara
Liberto RabalVictor Plaza
Penelope CruzIsabelle
Pilar BardemDoña Centro

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Alan Silvestri
Harrison Ford
Viggo Mortensen
Hugo Weaving
George Clooney
Ewan McGregor
Steven Spielberg
Orlando Bloom
Sean Connery
Clint Eastwood
Elijah Wood
Danny Elfman
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Jean-Claude van Damme
Stephen King


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2023 filmdatabase.dk