Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Good Will Hunting

Produceret i:
USA 1997

Længde:
127 min.

Set:
i biografen 06-07-1998

Anmeldelse læst:
10808 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Good Will Hunting

Det er som om, at Matt Damon og Ben Affleck har tænkt sig at dele sol og vind lige. I hvert fald spillede Affleck hovedrollen i "Chasing Amy", mens Damon havde en birolle. I Good Will Hunting, som de sammen har skrevet manuskript til, er det lige omvendt. Her spiller Damon den utilpassede rod Will Hunting, mens Affleck er hans bedste ven Chuckie.
   Will er forældreløs og bor alene i et balastet kvarter. Han har forskellige småjobs, og i sin fritid drikker han øl med vennerne og slås. Han er en bølle, men en temmelig usædvanlig én. Det opdager matematikprofessoren Lambeau på Massachusetts Institute of Techonology, hvor Will gør rent. Anonymt har Will nemlig løst en kompliceret matematikopgave, som ingen af de øvrige studerende har kunnet overkomme. Lambeau ser Will i gerningsøjeblikket, da han står og skriver på tavlen med opgaveformuleringen. Will flygter dog. Næste gang, de ses, er under en retssag, hvor Will bliver idømt fængsel for vold. Lambeau slår dog en handel af med dommeren. Will slipper for fængsel, hvis han tager timer med Lambeau, der mener, at Will er ligeså intelligent som Einstein. Samtidig skal han gå til psykolog, for Will har svært ved at åbne sig. En hård barndom hos forskellige plejefamilier har gjort ham til en hård banan, som man ikke kan nå ind til.
   En anden forandring i Wills liv indtræffer, da han møder den søde og sjove Havard-studine Skylar, der forelsker sig i ham. Han er også meget glad for hende, men forholdet strander på, at Will hverken kan eller tør give sig helt. Der sker dog efterhånden fremskridt, da Will kommer i behandling hos psykologen Sean McGuire. Faktisk åbner Will ligeså meget op for McGuires traumer som omvendt, men hovedsagen er, at McGuire hjælper Will et godt stykke på vej.
   Filmen slutter rosenrødt, ja rigtig Hollywoodsk, med at Will forlader det gode job, han lige har taget sig sammen til at tage, for at rejse efter Skylar, der er begyndt at studere i LA. Good Will Hunting falder således ind under kategorien en rigtig Hollywood-film, selv om den tager mere seriøse tiltag undervejs, ikke mindst i skildringen af Will, mens han stadig er kold i røven. Damon og Affleck er næsten for pæne til at spille tåbelige arbejderklassedrenge, men Damon overbeviser alligevel som Will. For min skyld måtte filmen gerne have været lidt mere ukonventionel og sprælsk, hvilket egentlig også var forventeligt af instruktøren Gus Van Sant, men han har for første gang i karrieren virkelig holdt sig i skindet. Bortset herfra har filmen mange kvaliteter, der alt i alt bidrager til en god biografoplevelse.

Instrueret af:
Gus Van Sant

Manuskript af:
Ben Affleck og Matt Damon.

Medvirkende:
Matt DamonWill Hunting
Robin WilliamsSean McGuire
Stellan SkarsgårdGerald Lambeau
Minnie DriverSkylar
Ben AffleckChuckie
Casey AffleckMorgan

 

De 20 højest vurderede film:
L. A. Confidential
Picnic at Hanging Rock
Brassed Off
The Full Monty
Carne tremula
The English Patient
Portrait of a Lady
Twelfth Night, or What You Will
Rebel Without a Cause
The Purple Rose of Cairo
Face/Off
Barbara
Back to the Future
Cactus Flower
Emma
Hopscotch
The Long Kiss Goodnight
Festen
Titanic
The Big Lebowski


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk