Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


DVD-cover fra ''Lethal Weapon 4''

Original titel:
Lethal Weapon 4

Produceret i:
USA 1998

Længde:
126 min.

Set:
i biografen 13-08-1998

Anmeldelse læst:
27901 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com


Andre film i "Lethal Weapon"-serien:
Lethal Weapon 2
  (Dødbringende våben 2)
 

Dødbringende våben 4

Dødbringende våben 4 blev haglet ned i dagspressen. Ikke blot blev den kaldt en dårlig film. Det var også en overflødig tilføjelse til en afrundet trilogi. Jeg bryder mig heller ikke specielt om serialiteten på film, men det kan i hvert fald konstateres, at publikum ikke har fået nok af det slagkraftige makkerpar Riggs og Murtaugh. Ergo er filmen heller ikke totalt overflødig. En dårlig film er den heller ikke. Plottet var som vanligt spændende med den særlige blanding af action og familiedrama/komedie, der også karakteriserer de øvrige film i serien. Desuden morede jeg mig ligeså meget som til etteren, toeren og treeren. Altså, alt for meget surmuleri fra anmeldernes side.
   Dødbringende våben 4 starter med en løsreven actionsekvens, der ikke har meget med hovedhandlingen at gøre. Det eneste af relevans er, at Riggs får fortalt Murtaugh, at han skal være bedstefar, og at Murtaugh får fortalt Riggs, at han skal være far. Filmen spiller på, at nu ikke bare Murtaugh, men også Riggs er ved at komme op i årerne. Filmen modsiger dog sig selv, for Riggs løber lige så stærkt og slår lige så hårdt som altid, men realisme skal man nu også lede længe efter i Donners kvadrofoni. Denne gang kæmper Riggs og Murtaugh mod den kinesiske mafia, der smuler mennesker til USA for derpå at lade dem arbejde gælden af under slavelignende forhold. Mafiaen og ikke mindst den nytilkomne mafiaboss Wah Sing Ku har dog langt mere på samvittigheden. De har dog ikke en reel chance mod Riggs og Murtaugh.
   Jet Li er en yderst karismatisk skurk, men man aner en snert af racisme i den måde, som mange af filmens øvrige kinesiske roller bliver behandlet på. En anden ulempe var den alt for meget vold. Orientalsk kampsport kan da være fascinerende at kigge på, og der kan ikke være tvivl om Jet Lis evner i den retning, men den afsluttende dødskamp mellem ham og vore to helte kunne jeg godt have undværet det meste af. Her var der noget, der faktisk var overflødigt.

Instrueret af:
Richard Donner

Manuskript af:
Channing Gibson efter en historie af Jonathan Lemkin, Alfred Gough og Miles Millar på basis af personer skabt af Shane Black.

Medvirkende:
Mel GibsonMartin Riggs
Danny GloverRoger Murtaugh
Joe PesciLeo Getz
Rene RussoLorna Cole
Chris RockLee Butters
Jet LiWah Sing Ku
Steve KahanCaptain Murphy
Mary Ellen TrainorStephanie Woods
Darlene LoveTrish Murtaugh
Traci WolfeRianne Murtaugh

 

Billeder:
Klik for at se større billedeDVD-cover fra ''Lethal Weapon 4''


De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk