Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Good, the Bad and the Ugly

Produceret i:
Italien, Spanien 1966

Længde:
161 min.

Set:
på DVD 19-12-1998

Anmeldelse læst:
32843 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...
 (7.0/4)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Den gode, den onde og den grusomme

Den gode, den onde og den grusomme er optaget i Spanien, og bortset fra de tre hovedrolleskuespillere og måske med et par andre undtagelser er skuespillerne italienske. Det er folkene bag kameraet også, så det er nok så relevant at understrege, at den egentlige originaltitel er "Il Buono, il Brutto, it Cattivo". Det er dog i dens amerikanske version, at filmen er kendt.
   Den danske oversættelse af titlen er forfejlet, for grusom og grim er altså ikke helt det samme. Det er Eli Wallach, der spiller den grimme. Lee Van Cleef er den onde og Clint Eastwood den gode. God er måske så meget sagt, men i det vilde vesten, en verden befolket af dusørjægere, banditter og svindlere af værste skuffe, viser Joe, som Eastwood spiller, ganske humane sider af sig selv, selv om det kun er i glimt.
   Joe, Tuco og Setenza er alle på jagt efter en skat, der er blevet stjålet fra sydstaternes hær, og som nu er uden ejermand. De indgår og bryder alliancer med hinanden i ét væk, mens de blot spekulerer på at beholde skatten for sig selv. I slutningen får den onde sin straf, mens den gode, der trækker det længste strå, viser sig storsindet nok til at dele skatten med den grimme.
   Den amerikanske borgerkrig udgør baggrunden for handlingen, og det er absolut ikke uinteressant at se, hvordan Leone, en italiener, behandler denne krig.
   Filmen trækker i langdrag til sidst, men i de første to timer er det en fornøjelse at overvære Leones suspenseagtige måde at bygge scener op på. Scenerne accompagneres af Ennio Morricones stemningsladede musik.

Instrueret af:
Sergio Leone

Manuskript af:
Luciano Vincenzoni og Sergio Leone efter en historie af Agenore Incrocci, Furio Scarpelli, Vencenzoni og Leone.

Medvirkende:
Clint EastwoodJoe
Eli WallachTuco
Lee Van CleefSetenza
Mario Brega?

 

MIDI-filer:
Main Theme (Ennio Morricone)


Jeres 20 favoritter:
Ladyhawke
Where Eagles Dare
2001: A Space Odyssey
Assassins
The Full Monty
Twelfth Night, or What You Will
Y tu mamá también
The Phantom of the Opera
Emma
Pearl Harbor
The Lord of the Rings: The Two Towers
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
North by Northwest
Picnic at Hanging Rock
Batman Begins
Harry Potter and the Chamber of Secrets
The Magdalene Sisters
The Lord of the Rings: The Return of the King
Starship Troopers
Brassed Off


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk