Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
American History X

Produceret i:
USA 1998

Længde:
117 min.

Set:
i biografen 22-02-1999

Anmeldelse læst:
388512 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...
 (7.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 16 personer bedømt til i snit 7.1 ud af 8...Denne film er af 16 personer bedømt til i snit 7.1 ud af 8...Denne film er af 16 personer bedømt til i snit 7.1 ud af 8...Denne film er af 16 personer bedømt til i snit 7.1 ud af 8...Denne film er af 16 personer bedømt til i snit 7.1 ud af 8...Denne film er af 16 personer bedømt til i snit 7.1 ud af 8...Denne film er af 16 personer bedømt til i snit 7.1 ud af 8...Denne film er af 16 personer bedømt til i snit 7.1 ud af 8...Denne film er af 16 personer bedømt til i snit 7.1 ud af 8...
 (7.1/16)

Jeres kommentarer
George W.:
 Rystende, men fremragende
Stefan N.:
 Fantastisk Film man husker længe...

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

American History X

American History X er et gennemført sobert og velspillet drama om racisme, et ubehageligt, men ikke desto mindre væsentligt emne. Det er en film, der bliver siddende på nethinden.
   Derek Vinyard har siddet inde for mordet på to sorte tyveknægte, som han tog på fersk gerning, uden at der dog var tale om selvforsvar. Da han bliver løsladt, ventes han at indtage en ledende plads i den nynazistiske organisation, som han før har været et aktivt medlem af. Faktisk har han været protegé for organisationens grundlægger Cameron Alexander. I tilbageglimt i s/h viser filmen Dereks liv, før fængselsopholdet ændrede hans liv. Dereks holdninger er ikke længere de samme, så derfor bliver han forfærdet, da han ser, at hans yngre bror Danny er kommet under Camerons vinger. Derek prøver at rette op på fortidens synder, men en ny tragedie venter rundt om hjørnet.
   American History X er særlig uhyggelig, fordi den fremstiller Derek som en karismatisk personlighed med fornuftige holdninger, selv om han faktisk fyrer racistisk propaganda af. Det er bestemt ikke en film med færdige, sort/hvide løsninger. American History X er snarere et rystende debatindlæg.

Instrueret af:
Tony Kaye

Manuskript af:
David McKenna.

Medvirkende:
Edward NortonDerek Vinyard
Edward FurlongDanny Vinyard
Fairuza BalkStacey
Stacy KeachCameron Alexander
Beverly D'AngeloDoris Vinyard
Elliott GouldMurray
Paul Le MatMcMahon

Kommentarer til denne film:
Fra George W.:

"American History X" er nok en af de mest modbydelige film, jeg længe har set -- og det er positivt ment. Den er ganske enkelt fremragende!

Skrevet 19/05-2002 21:13

Fra Stefan N.:

'American History X' er uden tvivl en af de mest uafrystelige film jeg har set. Racisme er et emne der er blevet taget under behandling i utallige film, men aldrig på denne direkte måde. Edward Norton er ikke mindre end perfekt i rollen som Derek. Han burde have fået en Oscar for præstationen.

Skrevet 31/10-2003 14:28

 

Jeres 20 favoritter:
Picnic at Hanging Rock
The Lord of the Rings: The Return of the King
Starship Troopers
Brassed Off
Ladyhawke
Where Eagles Dare
2001: A Space Odyssey
Assassins
Twelfth Night, or What You Will
Y tu mamá también
The Full Monty
Emma
The Phantom of the Opera
The Lord of the Rings: The Two Towers
Pearl Harbor
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
North by Northwest
Harry Potter and the Chamber of Secrets
The Magdalene Sisters
Batman Begins


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2024 filmdatabase.dk